Slikovni rezultat za klanjanje pred presvetim Isus Krist je ustanovio euharistijsku žrtvu svoga tijela i krvi kao zalog svoga budućeg dolaska. Ostavio nam je samoga sebe u svetohraništu da možemo dolaziti na susrete sa njim i da mu se možemo klanjati. U klanjanju vjera podrazumijeva dijaloški odnos - razgovor između Boga i čovjeka. U klanjanju  spoznajemo svoj poziv i poslanje da poput Isusa  u svome okruženju ljubimo ljude i da im služimo.

          Tako i mi, župljani župe Dobroga Pastira, imamo mogućnost našega osobnog razgovora sa svojim Bogom svakoga  četvrtka od 19 sati poslije mise. Klanjanje započinjemo prigodnom pjesmom, potom slijede meditativni tekstovi, molitve vjernika  ili prigodna litanija. Svaki prvi četvrtak u mjesecu je klanjanje pred Presvetim u TIŠINI, da se  još sabranije možemo obratiti svome Isusu i iznijeti mu svoje zahvale i radosti, ali i prošnje, brige...

          Cilj ovoga čina je da odemo s klanjanja promijenjeni, novi ljudi, ojačani u svojoj samosvijesti, ohrabreni i potaknuti na rad za Isusovu stvar, za projekt života prema njegovoj zamisli u Kraljevstvu Božjem. To bi trebao biti poziv svim vjernicima Župe Dobroga Pastira za aktivnije sudjelovanje kod klanjanja: molitva , pjesma i zajednički osjećaj pripadnosti Gospodinu našem Isusu Kristu - NEPROCJENJIV DAR!!!